Переговори про входження позафракційних до БПП веде Ковальчук, - нардеп

Заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук веде переговори з позафракційними народними депутатами щодо входження до фракції БПП та коаліції

Про це в ефірі програми телеканалу "Еспресо" - "Про актуальне" розповів позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко.

"Ті фракції, які не здатні сформувати коаліцію з фракцій, як це передбачено коаліційною угодою, вони сьогодні намагаються "переконати" чи підкупити будь-яких інших позафракційних депутатів. Зокрема, з усіма нами проводяться переговори з запитаннями, а що вам потрібно для вашого мажоритарного округу, вам можливо ще щось потрібно", - сказав він.

За словами Дерев’янка, розмови про "можливість не тільки підтримки коаліції, а й входження у фракцію або БПП, або "Народного фронту" ведуться з кожним позафракційним".

"Є два центри, які ведуть такі переговори. Перший – це Адміністрація президента. Другий – …потенційний кандидат, який бачить себе прем’єр-міністром… В даному випадку, це Володимир Гройсман", - сказав нардеп.

Водночас, він уточнив, що Гройсман не говорив з ним щодо фінансування округу, а запитував про підтримку.

На питання, хто ж тоді веде переговори про підкуп депутатів, Деревянко зазначив: "Це є люди, які є представниками БПП". 

Водночас на питання про конкретні прізвища людей, які обіцяють депутатам преференції в обмін на входження до коаліції, нардеп відповів наступне: "Гроші буквально не пропонуються. Пропонується погодитися на якісь умови взамін на те, що цей округ буде підтриманий. В даному випадку мова йде про Адміністрацію президента".

"Я мав розмову з Віталієм Ковальчуком, який питав, чи все нормально на окрузі і таке інше. Я не хочу сказати, що він мені пропонував велику суму грошей. Але теми для розмови немає", - зазначив Дерев’янко.