Політична криза посилює російську пропаганду, - Княжицький

Росії вигідна дестабілізація ситуації в українській владі

Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат України від "Народного фронту" Микола Княжицький, повідомляє Еспресо.TV.

"Політична криза в країні, яку Яценюк абсолютно слушно назвав моральною кризою, безумовно, спровокована не лише нашою немудрістю, а відповідальність за це лежить на кожному з депутатів і на зовнішньому втручанні, на тому, що ініціація нових виборів, дестабілізація в українській владі, безумовно, на руку агресору", - наголосив Княжицький.

Він зазначив, що агресор підкріплюється ініціативами різноманітних антиукраїнських сил і підтримується запуском чуток.

"І політична криза, і культурна криза, і моральна криза в суспільстві підтримана Росією, яка в умовах своєї агонії як країна-агресор посилює свою пропаганду і дію своєї п'ятої колони не лише в Україні, а в більшості країн Європи, які є нашими союзниками в цій боротьбі за сучасні європейські цінності", - зауважив нардеп.

Він запевнив, що представники фракції "Народний фронт", а також міжфракційного об'єднання "Наступ" робитимуть все і переконуватимуть український політикум до єдності, мудрості і рішучих дій з відстоювання територіальної цілісності і цінностей України.

Народний депутат Андрій Левус повідомив, що фракція "Опозиційний блок" внесла до Верховної Ради під виглядом законопроекту план Віктора Медведчука зі створення на окупованих територіях "Міжобласного територіального об'єднання "Донбас". Левус наголосив, що ініціативи Медведчука, фактично, спрямовані на "розчленування України".

"Ми звертаємося і збираємо ще підписи під зверненням до правоохоронних органів з вимогою арештувати Медведчука, з вимогою заборонити його організацію "Український вибір" з тим, щоби не допустити, фактично, повторення сценарію "русской весны №2", сценарію "Новоросії", сценарію реваншу проросійських кримінальних сил", - зазначив Левус.

У свою чергу, народний депутат Сергій Висоцький закликав демократичні сили до об'єднання.

"Ми бачимо, що у цьому середовищі ми забуваємо, хто є справжнім ворогом. Що справжній ворог - це не твій конкурент з виборчого зрізу, це не твій конкурент-демократ або проукраїнський патріот з іншими поглядами, це російський агент, це російський агресор, це кремлівський політик, це людина, яка куплена Кремлем для того, щоб підривати засади державності нашої країни", - нагадав нардеп.