У Кремлі відреагували на заяву США про самоізоляцію Росії у питанні ядерної безпеки

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали політизованими заяви Білого дому про самоізоляцію Росії у питанні ядерної безпеки

Про це заявив директор департаменту з нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, передає РИА "Новости".

"Росія є однією з провідних країн у питаннях забезпечення фізичної ядерної безпеки. Ця тематика, яка обговорюється на саміті. Ми граємо одну з ключових ролей. Тому говорити, що ми ізолюємося, - це політизована натяжка", - сказав він.

За його словами, "для такої оцінки немає жодних підстав".

Він наголосив, що "ми з американцями вже 10 років є співголовами глобальної ініціативи по боротьбі з актами ядерного тероризму, складовою частиною яких є і та проблематика, яка обговорюється зараз на саміті".

"Ніякої необхідності в його проведенні (саміту), чесно кажучи, немає. Якщо перший саміт в 2010 році у Вашингтоні, скликаний з ініціативи (президента США Барака) Обами мав сенс, оскільки він дозволив залучити на вищому рівні увагу до актуальності цієї проблематики і дозволив дати імпульс цій роботі на міжнародній арені і на національному рівні, то в чому сенс нинішнього саміту, нам не зовсім зрозуміло, оскільки проблематика має дуже спеціальний характер: вона більше для фізиків-ядерників, для спецслужб, інженерів, це не ті теми, які потрібно обговорювати на найвищому рівні", - сказав він.