Рада дозволила затримати та арештувати одеського суддю -"стрілка"

Верховна Рада прийняла проект постанови №4340 про надання згоди на затримання судді Малинівського районного суду міста Одеси Бурана Олексія Миколайовича та № 4341 про його арешт

За затримання проголосувало 255 народних депутати, за арешт - 247, передає Еспресо.TV.

Авторами є голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич і двоє членів комітету - Руслан Сидоренко та Романюк Роман. 

"Суддю Бурана звинувачують у причетності до отримання хабара. Під час затримання він намагався втекти
від працівників НАБУ, що на думку автора подання свідчить про те, що він і далі буде намагатися уникнути від слідства і від суду. Під час обшуку він використав вогнепальну зброю,що дає підстави припускати, що він становить певну суспільну небезпеку, залишаючись на волі", - сказав голова Верховного суду України Ярослав Романюк.

Також він додав, що суддя Буран, перебуваючи на волі, може впливати на посередника з яким вони отримували хабар.

В коментарі Еспресо.TV експерт з адвокації Ярослав Юрчишин повідомив, що затримання судді відбудеться без засідання суду.

"Дозвіл на арешт, на тримання під вартою дає слідчий суддя, для цього не потрібне засідання суду.
Для затримання вистачить звернення слідчих органів, в даному випадку це НАБУ, до слідчого судді. Підстав,щоб уникнути затримання Бурана фактично немає", - сказав Юрчишин. 

У ефірі "Епресо" народний депутат Сергій Власенко, який має юридичну освіту, заявив, що суд має протягом 72 годин обрати міру запобіжного заходу для судді Бурана.