Тука пояснив, чому КПП в Золотому закрили в день відкриття

Контрольно-пропускний пункт в Золотому довелося закрити, бо бойовики зі свого боку не пропускати машини через лінію розмежування

Про це написав на своїй сторінці Facebook голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Рішення про відкриття КПВВ "Золоте" приймалось в Мінську. Приймалось ОБОМА (!!!) сторонами. Ми отримали відповідне доручення і почали працювати".

"Коли ранком, як і обіцяли, ми відкрили КПВВ, пішли перші пішоходи і поїхали перші автівки. З нашої сторони весь механізм працював як годинник: швидко, зручно, якісно. Ми з нетерпінням чекали на перші автівки з того боку", - розповів він.

"Виявилось, що "міністри" не надали своїм "героям" жодного наказу! Цивільні автомобілі уперлись в залізобетонну огорожу, якою перекритий весь шлях. Їм в грубій формі пояснили, що самім "героям" жодних наказів не надходило і тому, "идите на ...", - розповів Тука.

"Люди, які йшли пішки, почали просто обходити блок-пост терористів, вислуховуючи лайки та погрози. Окрім того, ні в кого з нас не було впевненості, що цивільні, обходячи стежками блок-пост терористів, не нарвуться на якусь міну чи розтяжку", - додав Тука.

Він також наголосив, що спостерігачі ОБСЄ повідомили своїм колегам, які перебувають по інший бік, про те, що пункт відкрито.

"Пройшло 20 хвилин, 40... Нічого не мінялось. Нарешті, ми зрозуміли, що "герої" послали ОБСЄшників туди, куди до того послали цивільних", - зазначив він.

"Розуміючи те, що, в будь-яку мить може трапитись трагедія з цивільним населенням, порадившись, ми прийняли рішення про закриття КПВВ. Безпека - перш за все", - додав він.