У зоні АТО поновив роботу пропускний пункт "Золоте"

31 березня відновилася робота ще одного дорожнього коридору та відкрито контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте"

Про це повідомляє прес-служба  ДПСУ.

Контрольний пункт розташований на дорожньому коридорі "Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ" в напрямку Луганська, на відстані близько 2 км від лінії розмежування. Він є єдиним КПВВ в Луганській області, де лінію розмежування можна буде перетинати на автомобілях. 

Пункт контролю побудовано за удосконаленою технологією, що дозволить зменшити час очікування для осіб, які прямують в обидва напрямки. Організовано робочі місця інспекторів прикордонної служби на 3 в'їзних смугах руху та 3 виїзних, а також окремо визначена смуга для руху пішоходів.

Оскільки ситуація в районі проведення АТО є складною, на КПВВ облаштовано 4 укриття, які, у разі провокаційних обстрілів, дозволять зберегти життя громадянам, які будуть перетинати лінію розмежування.

Пропускна спроможність КПВВ "Золоте" становить близько 5 тисяч осіб та 1500 транспортних засобів на добу. Він дозволить розвантажити наявні КПВВ в Луганській і Донецькій областях, забезпечити більш зручні та комфортні умови людям, які перетинають лінію розмежування.