Ескалація конфлікту в Нагірному Карабаху підготовлена Москвою, - Саакашвілі

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеіл Саакашвілі звинуватив Росію в ескалації конфлікту в Нагірному Карабаху

Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Те, що сталося кілька днів тому, дуже схоже на путінську провокацію проти Азербайджану і Туреччини. Причому Москва до такого розвитку подій готується давно. Росія давно і інтенсивно озброює обидві сторони, а в останні роки в терміновому порядку побудувала дорогу чисто військового призначення з Дагестану у Грузію, яка одночасно є шляхом для найшвидшого вторгнення в Азербайджан", - написав Саакашвілі.

На його думку, Росія прагне отримати привід "для вторгнення і відчуження території, якою проходять нафто- і газопроводи Азербайджану". Крім цього, Москва зацікавлена у втраті Європою "альтернативного джерела енергоносіїв з Азербайджану і Туркменистану".

"Як завжди, ми маємо справу зі сценарієм, коли Путін довго готується, а Захід захоплений зненацька. І все ж ми маємо дочекатися моменту в не надто далекому майбутньому, коли Путін неминуче ослабне, і використати можливість домовитися з усіх регіональних конфліктів", – підсумував Саакашвілі.