Фірма Порошенка й Кононенка торгує з "Газпромом"

Офшорна Intraco Management Ltd, яка за інформацією британської газети The Guardian, належить президенту Петру Порошенку і заступнику голови фракції БПП Ігорю Кононенку, займається торговими операціями з продуктами, а також паливом виробництва Московського НПЗ

Про це свідчать митні дані, повідомляє "ЛІГА.net".

Зокрема, в травні минулого року на адресу Intraco Management Ltd було поставлено ТОВ ДО&ДО Київ (Бориспіль) 50 порцій холодного харчування.

ТОВ ДО&ДО Київ з 2014 року займається постачанням їжі авіакомпаніям в аеропорту "Бориспіль" і є афілійованою компанією з холдингом Do&Co австрійського бізнесмена Аттіли Догудана. У реєстрі юросіб в якості власників ДО&ДО Київ окрім Догудана вказано директора цієї фірми Валерій Горбатюк.

Раніше ЗМІ згадували Intraco Management Ltd в якості компанії, що оплачувала обслуговування літака, на якому літає Петро Порошенко.

Крім операцій з продуктами, згідно з митними даними, Intraco Management Ltd значиться як одержувач гасу для авіа судів. Зокрема, в жовтні 2014 року офшор купив 500 тонн авіапалива у російської дочірньої компанії російського Газпрому - Газпромнефть-АЕРО Шереметьєво.