"ПриватБанк" запустив сервіс народного кредитування українського бізнесу

"ПриватБанк" запустив новий для України сервіс, що дозволить малому бізнесу та підприємцям залучати на свій розвиток гроші громадян і компаній, а жителям країни – вкладати кошти безпосередньо в український бізнес

За допомогою сервісу "Кредити українському бізнесу" (kub.pb.ua) будь-який легальний підприємець зможе розповісти про свій бізнес і залучити інвесторів для його розвитку, повідомляють у банку.

Зацікавлені в залученні інвестицій підприємці та підприємства (ресторани, булочні, шевські майстерні, фотостудії, магазини одягу та ін.) будуть виставляти на майданчику заявки на отримання фінансування до 300 тис. грн, причому в заявці можна не тільки представити бізнес і плани його розвитку, але й запропонувати додаткові бонуси та знижки для майбутніх інвесторів. Заявка на сайті "КУБ" буде активна протягом двох тижнів – якщо проект збере потрібну суму, вона буде перерахована власнику підприємства як платна позика.

Доходи інвесторів у рамках нового проекту будуть вищі, ніж пропонують банківські депозити, за рахунок прямого інвестування в бізнес без посередництва самої фінустанови. Інвестиції можна перерахувати з будь-якої банківської картки, а дохід у розмірі 25% річних буде виплачуватися щомісяця на картку. При цьому ПриватБанк як організатор майданчика бере на себе зобов’язання перекредитувати позичальника в разі, якщо він зіткнеться з труднощами під час погашення кредиту інвестору, таким чином інвестор обов’язково отримає свої кошти назад.

Усі позики в системі "КУБ", а відповідно, й інвестиції, будуть в повному обсязі застраховані страховою компанією "Інгосстрах".