Transparency International пропонує заборонити офшори

Міжнародна організація Transparency International закликає міжнародних лідерів терміново прийняти необхідні антикорупційні закони для заборони таємних компаній

Про це повідомляє прес-служба організації.

"Глобальне розслідування про використання офшорних компаній багатими можновладцями показало, як мережа юристів, банкірів та політиків по всьому світу приховують незаконне багатство. Transparency International закликає міжнародне співтовариство діяти негайно та прийняти необхідні антикорупційні закони, щоб заборонити таємні компанії", - йдеться в заяві.

У Transparency International зазначили, що "панамські документи" містять багато фінансової інформації, на базі якої було виявлено офшорні холдинги 140 політиків і державних службовців, в тому числі 12 діючих та колишніх світових лідерів, які використовували більше 214000 офшорних компаній з метою приховання фактів власності.

"Розслідування на основі панамських документів викриває темну сторону глобальної фінансової системи, в якій банки, юристи та фінансові фахівці дають можливість таємним компаніям приховувати незаконні гроші, отримані внаслідок корупційних дій. Це повинно припинитися. Світові лідери повинні об'єднатися і заборонити приховані компанії, які підживлюють корупцію високого рівня та дозволяють корупціонерам отримати вигоду з добутого нечесним шляхом багатства", – сказав Хосе Угас, голова правління Transparency International.

Все по темі: Панамські офшори.