У МЗС Росії кажуть, що не обговорюють із США питання обміну Савченко

У Міністерстві закордонних справ Росії кажуть, що влада РФ не обговорює зі своїми колегами із США можливість обміну або звільнення української льотчиці Надії Савченко

Про це повідомив заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Сергій Рябков, передає РИА "Новости".

"Всупереч численним спекуляціям про якісь обміни або схеми, які можуть призвести до її звільнення, заявляю абсолютно відповідально, що це не є предметом нашого діалогу зі США", - сказав він.

Рябков зазначив, що "в ході останніх контактів, у тому числі на найвищому рівні під час перебування тут держсекретаря США Джона Керрі й в подальшому, жодні варіанти обміну Савченко на кого б то не було не обговорювалися".

"Є два колишніх російських військовослужбовці, які очікують суду в Києві, Александров і Єрофєєв. Тут те ж саме: ніякого обміну думками з американцями щодо звільнення Савченко під гарантії звільнення або передачі цих наших громадян не було. І, в принципі, ми вважаємо, що подібні спекуляції не допомагають справі. Вирок Савченко винесено. Ми виходимо з того, що питання щодо визнання її провини повністю закрите. Тепер мова йде про те, що їй треба відбувати термін призначеного покарання за скоєний злочин", - наголосив він.