У "панамських офшорах" замішано майже 30 банків Німеччини

Мінімум 28 німецьких банків, серед яких 6 - 7 вагомих, зареєстрували за допомогою панамської юридичної фірми Mossack Fonseca понад 1,2 тис. офшорних компаній

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Suddeutsche Zeitung - одного з партнерів Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), що підготував до оприлюднення "панамські документи".

"У відповідь на запит Deutsche Bank визнав, що виступав посередником під час роботи клієнтів з офшорними фірмами. До 2007 року кількість таких компаній, з якими мав справу фінінститут, перевищувала 400", - йдеться в повідомленні.

У Commerzbank SZ пояснили, що, починаючи з 2008 року, "послідовно змінили підхід" до цього питання і постаралися відмовитися від такої практики.

У BayernLB, у свою чергу, уточнили, що в 2013 році продали пов'язаний з офшорними угодами клієнтський бізнес своєї люксембурзької дочірньої компанії. Таким чином, представники банків постаралися максимально дистанціюватися від будь-яких потенційно протизаконних дій, пов'язаних з "панамськими документами".

Все по темі: Панамські офшори