Китайський генерал-полковник зізнався в отриманні "величезних хабарів"

Колишній заступник голови Центрального військового комітету Китаю Го Босюн зізнався, що отримував "величезні хабарі" в обмін на підвищення підлеглих

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Розслідування стосовно генерал-полковника Го почалося в липні минулого року. Як випливає із заяви китайського військового відомства, тепер Го буде переданий військовим прокурорам.

Суму викрадених воєначальником грошей слідство оцінює в 12,3 млн доларів, однак якщо вірити джерелам місцевої преси, це лише мала частина статків Го. Як повідомляють державні газети, на те щоб перерахувати всі гроші і коштовності в пекінському особняку Го, знадобилося 7 днів, а вивозили їх на 12 вантажівках.

Десятки тисяч державних службовців були арештовані або усунені з посад після початку в 2012 році кампанії по боротьбі з корупцією, яку пов'язують з ім'ям нового голови КНР Сі Цзіньпіна.

У своїх виступах Сі Цзіньпін часто нагадує, що корупція несе в собі загрозу виживанню Комуністичної партії Китаю. Він обіцяв добратися до кожного корупціонера, будь то, як він висловився, "метелик" або "тигр".