Фонд дочки Путіна в минулому році витратив понад 400 млн рублів

Витрати фонду "Національний інтелектуальний розвиток", що належить Катерині Тихоновій, (молодшій дочці президента Росії Путіна) в 2015 році склали майже 411,5 млн рублів

Про це йдеться у звіті фонду, опублікованому на сайті міністерства юстиції РФ, передає російська служба ВВС.

У 2014 році фонд, який працює під брендом "Иннопрактика", витратив 281,6 млн руб. У 2013 році бюджет фонду становив трохи більше 65 млн рублів.

У минулому фонд Тихонової в основному витрачав кошти на цільові заходи - на це було передбачено понад 128 млн рублів. Саме ця стаття витрат показала найбільше зростання в порівнянні з 2014 роком, коли на заходи було витрачено майже 11,2 млн рублів.

На утримання апарату управління фондом було витрачено 60 млн рублів, а на придбання основних засобів - понад 19 млн рублів. У 2013 році на цільові заходи фонд Тихонової витратив 2,2 млн рублів, а на утримання апарату у нього пішло трохи більше 30 млн рублів.

Відповідно до звітності, в 2015 році фонд Тихонової витрачав в основному гроші, отримані від російських організацій і громадян. Також "Иннопрактика" витратила майже 7 млн, отриманих від іноземних громадян, міжнародних організацій і осіб без громадянства.

Тихонова є директором фонду "Національний інтелектуальний розвиток", який був заснований Московським університетом в 2012 році. Також Тихонова керує Центром національного інтелектуального резерву, що входить в МГУ. "Иннопрактика" курує проект забудови Науково-технологічною долини МГУ.

Ряд ЗМІ, в тому числі агентство Reuters, називають Катерину Тихонову дочкою російського президента Володимира Путіна. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заперечував інформацію агентства. Сам Володимир Путін уникнув відповіді на питання про Катерину Тихонову.