СБУ відреагувала на ймовірне російське громадянство Труханова

СБУ розглянула заяву заступника голови Одеської ОДА Саши Боровика щодо перевірки інформації про наявність у мера Одеси Геннадія Труханова подвійного громадянства

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Одеській області.

В СБУ зазначили, що "у публічних заявах Боровика були відсутні ознаки злочинів, розслідування яких відносяться до компетенції СБУ".

У відомстві повідомили, що Труханова опитали і він заперечив наявність у нього російського паспорта. Також було проведено бесіди з десятками активістів, які у ЗМІ та соціальних мережах поширювали відповідну інформацію, вони надали ксерокопії документів, які "важко розцінювати як докази, хоча навіть їх долучено до матеріалів перевірки".

У зв’язку з тим, що у заяві відсутні питання, що відносяться до компетенції СБУ, вона була скерована за належністю до Головного управління Державної міграційної служби України, Головного управління Національної поліції України та Головного управління Державної фіскальної служби України в Одеській області.

 

Управлінням Служби безпеки України в Одеській області в межах компетенції опрацьовано заяву виконуючого обов’язки заступ...

Опубликовано Управління Служби безпеки України в Одеській області 7 апреля 2016 г.