Українські велосипедисти потіснили з ТОП-рейтингу росіян

Уперше в історії велосипедної України збірна команда країни з маунтенбайку піднялась на восьму сходинку олімпійського рейтингу Міжнародного союзу велосипедистів (UCI)

Разом з тим наші спортсмени потіснили зі списку збірну команду Росії, повідомляє Еспресо.TV.

Опинившись в десятці олімпійського рейтингу та протримавшись до завершення відбірного ліцензійного циклу Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, який завершується в травні, українська збірна має шанс отримати ще одну ліцензію на Олімпійські ігри-2016 у Ріо.

Окрім Яни Беломоїної, яка вже гарантовано боротиметься за титул олімпійської чемпіонки, українські спортсменки збірної — Ірина Попова та Наталія Кромпець — триматимуть поки що віртуальний квиток до Ріо-2016.

"Завдяки високим результатам, які показують спортсмени збірної з початку року, ми маємо можливість представляти Україну в Ріо двома спортсменами. Але зараз першочергове завдання — втриматися у десятці рейтингу UCI до завершення відбіркового циклу", — каже головний тренер збірної Ігор Ткаченко.

Олімпійський рейтинг рахується за результатами двох останніх років. Якщо взяти рейтинг безпосередньо Міжнародного союзу велосипедистів за цей рік, то жіноча збірна команда України з маунтенбайку посідає в ньому третю сходинку.