Дії Абромавичуса перевірить НАБУ

Фонд держмайна України стурбований спробами міністра Айвараса Абромавичуса в авральному порядку замінити керівників декількох держпідприємств

Про це повідомляє "Главком".

"Підприємства, що перебувають у державній власності, — один з осередків корупції в Україні, найбільш ефективний спосіб боротьби з цим - приватизація. Фонд держмайна готовий до приватизації, але від Мінекономрозвитку замість цього йдуть ініціативи конкурсів на заміщення керівників. Фактично, - спроби переділу сфер впливу і передачі державних активів в управління олігархів. Київський адміністративний суд заблокував проведення подібного конкурсу зі зміни керівника державної енергетичної кампанії "Центренерго" через велику кількість порушень", - заявив Асташев.

Приватизовувати, а не міняти директорів пропонують у Фонді держмайна. Дії міністра Абромавичуса сприймають з подивом. Вважають, що зміна керівництва "Центренерго" була затіяна на користь приватної компанії ДТЕК пана Ахметова. Ці дії міністра Абромавичуса обов'язково перевірить НАБУ, неофіційно прокоментували випадок виданню у ФДМ.

"Конкурс на зміну директора "Центренерго" заблокований судом і будь-які спроби його повторного проведення будуть незаконними", - сказав Асташев.