Поліція все-таки розслідує порушення під час виборів мера Кривого Рогу

Поліція Кривого Рогу внесла до єдиного реєстру досудових розслідувань заяву екс-кандидата на посаду мера Інни Іванченко про виборче порушення Юрієм Вілкулом й відкрила кримінальне провадження

Інформацію про це "Радіо Свобода" підтвердили в Криворізькому міському відділі поліції.

Цими вихідними суд задовольнив скаргу екс-кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Інни Іванченко на бездіяльність правоохоронних органів, які не вносили до єдиного реєстру досудових розслідувань її заяву про виборче порушення з боку чинного мера Юрія Вілкула. Відповідне рішення ухвалив Дзержинський районний суд Кривого Рогу.

Як зазначила екс-кандидатка, суть її позову зводиться до того, що перевибори у Кривому Розі було призначено через те, що Юрій Вілкул не міг виконувати свої повноваження мера, у той же час він не пішов з посади й продовжував виконувати свої обов’язки впродовж всієї виборчої кампанії.

У виборчому штабі Юрія Вілкула усі звинувачення щодо порушень з боку їхнього кандидата відкидають і заявляють, що їхній кандидат і в період виборчої кампанії був чинним міським головою і міг виконувати свої повноваження.

"Насправді суд не визнав ніяких порушень з боку нашого кандидата, наші опоненти неправильно трактують інформацію. Суд визнав порушення з боку поліції. Законодавство передбачає, що будь-яка заява до поліції вноситься до ЄРДР. Якщо ж поліція відмовила, суд вбачає в цьому порушення, а не порушення в тому, що було викладено в заяві. Більше того: закон не зобов’язував нашого кандидата йти у відставку, ніякого складу злочину немає", – каже юрист Марина Акімова, яка була довіреною особою кандидата Вілкула під час виборів.