У Німеччині зникли майже 6 тис. неповнолітніх мігрантів

У 2015 році в Німеччині зникло 5 тис. 835 неповнолітніх мігрантів

Про це повідомили газети холдингу Funke Mediengruppe із посиланням на дані МВС ФРН, повідомляє DW.

"Вцілому, зниклими безвісти торік було оголошено 8006 неповнолітніх мігрантів. 2171 з них пізніше були знайдені", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, розшукувані неповнолітні біженці, що прибули в Європу без супроводу, є переважно вихідцями з Афганістану, Сирії, Еритреї, Марокко і Алжиру.

Згідно з наявними даними, 555 із 5835 зниклих не виповнилося 14 років. У міністерстві внутрішніх справ на даний момент складно назвати причину зникнення підлітків.

У зв'язку з оприлюдненими даними депутат партії "зелених" в  бундестагу Луїзі Амтсберг (Luise Amtsberg) піддала критиці дії федерального уряду.

За її словами, занепокоєння викликає те, що влада країни серйозно не розглядає небезпеки залучення підлітків до занять проституцією і примусу їх до рабської праці.

Наприкінці березня кілька європейських чиновників висловили думку, що зниклі неповнолітні біженці могли стати жертвами кримінальних угруповань, що примусили підлітків до рабства або використали їх в нелегальній торгівлі людськими органами.