У Росії нацгвардії дозволять застосовувати силу за кордоном

Федеральна служба військ національної гвардії Росії буде брати участь у миротворчих операціях і навчати співробітників правоохоронних органів іноземних держав

Про це йдеться в опублікованому проекті указу президента РФ "Про Федеральну службу військ національної гвардії Російської Федерації", передає "РБК".

Зазначається, що створення відповідної служби передбачено у внесеному раніше в Держдуму пакеті законопроектів, що регулюють функціонування національної гвардії.

У проекті документа вказана майбутня структура відомства. До складу структури увійде Головний штаб військ національної гвардії, розташований у Москві, департаменти, головні управління, управління та інші підрозділи, які безпосередньо реалізують напрями діяльності Росгвардії, а також підрозділи, які виконують управлінські функції.

Росгвардія, крім боротьби з тероризмом та організованою злочинністю, буде також займатися розробкою заходів "із забезпечення авіаційної безпеки в галузі цивільної авіації". У проекті указу також йдеться про те, що відомство може у надзвичайних ситуаціях призупинити або обмежити використання мереж і засобів зв'язку.