Керівника "Еліти-Центр" випустили під заставу понад $14 млн

Учора, 11 квітня, Подільський районний суд Києва змінив запобіжний захід з тримання під вартою на заставу 384,266 млн грн організатора "Еліти-Центр" Олександра Шахова

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

За клопотанням сторони захисту ухвалою Подільського районного суду Києва до Шахова застосовано Закон України "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання" - так званий "закон Савченко".

Шахов повинен буде носити електронний засіб контролю.

ГПУ подасть апеляцію до апеляційного суду Києва.

Нагадаємо, у період з вересня 2004 року до лютого 2006 року Шахов (Волконський) з метою заволодіння грошовими коштами громадян України організував та очолив організовану групу. Він розробив план вчинення злочинів, придбав низку фіктивних підприємств, які мали офіційно відведені Київською міською радою земельні ділянки для будівництва житлових будинків. Ставши їх співзасновником, організував збирання грошей від людей під приводом інвестування у будівництво житлових будинків.

Однак, отримані від 1693 громадян-інвесторів кошти (понад 383 млн грн) у будівництво так і не інвестували, а привласнили та розпорядилися ними на власний розсуд.