Опитування показало найпопулярнішого кандидата на посаду президента США

Опитування Associated Press і GfK показало, що на президентських виборах в США за сенатора Берні Сандерса готова проголосувати більша кількість американців, ніж за будь-якого іншого з решти учасників передвиборної гонки

Про це повідомляє Голос Америки.

Згідно з опублікованими даними, 21% респондентів точно збираються голосувати за Сандерса, який бореться за номінацію від демократів, ще 41% учасників опитування готові розглянути таку можливість.

Хілларі Клінтон, яка випереджає Сандерса в боротьбі за номінацію на виборах від Демократичної партії, зайняла за результатами цього опитування друге місце, набравши в сукупності 50%.

Республіканці сенатор Тед Круз і губернатор Огайо Джон Кейсік набрали по 43%, а фаворит республіканської гонки Дональд Трамп зайняв останнє місце з 35% голосів.

При цьому Трамп виявився лідером в категорії кандидатів, за яких респонденти точно не збираються голосувати: Про це заявили 63% учасників опитування. За результатами аналогічного опитування, що проводилося в лютому, цей показник у Трампа становив 54%.

Учасникам опитування також пропонувалося вирішити, за кого вони проголосували б на гіпотетичних загальних виборах, на яких боротьба розгорнулася б між Клінтон і Трампом. При такому розкладі 43% респондентів сказали, що їх погляди з важливих питань краще відображає Клінтон, а 30% обрали Трампа.

В опитуванні, яке проводилося з 31 березня по 4 квітня, взяли участь 1 076 осіб. Похибка становить 3,3%.

Демократична і Республіканська партії офіційно визначать своїх кандидатів на конвенціях в липні після завершення праймеріз по всій країні, які проходять протягом декількох місяців. Наступні праймеріз обох партій пройдуть 19 квітня в штаті Нью-Йорк. Опитування показують, що у республіканців в цьому штаті переможе Трамп, а у демократів - Клінтон.