Полковника Росії вислали з Донбасу через звинувачення ним командира в неадекватності

Оприлюднено інформацію щодо російського полковника, який очолював мотострілецьку бригаду в Луганській області

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлено, що на посаді “заступника командира по роботі з особовим складом 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве, Україна) 2 АК (Луганськ, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС Російської Федерації” перебуває полковник ЗС РФ Кірієнков Олександр Валентинович", - зазначають у відомстві.

До того, як очолити посаду, він був офіцером відділу виховної роботи 93 дивізії протиповітряної оборони у у місті Владивосток, 11 Армії ВПС і ППО  та Східного військового округу міста Хабаровськ збройних сил Росії.

У розвідці наголошують, що нещодавно Кірієнкова вирішили достроково повернути додому. Справа в тому, що його мотострілкова бригада отримала незадовільну оцінку від Центру територіальних військ. Тоді Кірієнков звинуватив командира бригади полковника О.Бушуєва у тому, що саме він є причиною низького морально-психологічного стану бригади. У написаній полковником доповідній, він розповів, що Бушуєв жорстоко ставиться до підлеглих, зловживає службовими повноваженями та неадекватно сприймає оточення.

Понад те, він заявив, що у комбрига стався нервовий зрив і він втратив понад 20 кілограм через публікації у ЗМІ про надзвичайні події.

Ця доповідна дійшла до командувача 2 АК генерала-майора Нікіфорова, який й відправив Кірієнкова назад в Росію. Свому другу, командиру бригади Бушуєву, він доручив пройти навчання в академії Генерального штабу.

Рішення Нікіфорова загострило службові відносини серед офіцерів мотострілкової бригади. На їхню думку, командир занадто легко уникнув покарання при тому, що його дії загрожують їхній військовій кар’єрі.