У Раді збирають підписи за вислання з України Саші Боровика

У парламенті розпочали збирати підписи на підтримку проекту постанови про відставку Саші Боровика з посади в.о. заступника голови Одеської ОДА і вислання його з України

Про це у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту" Євген Дейдей.

"Не тільки я, але і переважна більшість моїх колег не змогли змиритися з тим, наскільки зухвало і гордовито в.о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації дозволяє собі паплюжити Державний Прапор України", - написав народний депутат.

Дейдей уточнив, що "у зв'язку з цим, ми хочемо звернутися до Президента як гаранта єдності та незалежності нашої держави з вимогою відставки Саші Боровика з займаної посади, позбавлення його громадянства і якнайшвидшого видворення з території України".

У свою чергу Боровик на сторінці у Facebook пояснив, чому його хочуть позбавити громадянства, і заявив, що це незаконно, тому що він є уродженцем України.

"Я поширив минулої п'ятниці на Фейсбуці декілька постів від організаторів акції проти ‪#‎лицеМэрия‬ в Одеський мерії і прокуратурі. В одному з запрошень на акцію від початку взагалі не було жодних фото. Потім на протязі дня організатори доповнювали свої пости, в тому числі і різноманітними фото і картинами, яки вони міняли декілька разів. Я на цей процес не мав впливу, і ніяк з цим не пов'язаний. Я навіть не помітив цього, доки не стали телефонувати журналісти (з інтернет-ресурсу Коломойського)", - розповів Боровик.

Він додав, що "запитався у організаторів, що це була за картина, що так зворушила частину суспільства".

"Вони мені пояснили, що це був їх протест проти того, що в Одеський мерії під українськими прапорами засіли лицемірні бандити", - пояснив Боровик.