Київського копа судитимуть за "беркутівське" минуле і розгін Євромайдану

Генпрокуратура оголосила про підозру копу полку поліції особливого призначення Головного управління поліції в Києві, який раніше був співробітником роти № 2 столичного спецпідрозділу міліції "Беркут"

За результатами зібраних доказів у кримінальному провадженні підозру оголосили за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України, за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху "Євромайдан", повідомляють у ГПУ.

Підозрюваний розганяв активістів в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у Києві, застосовуючи насильство та пошкодивши їхній мікроавтобус.

Крім того, екс-беркутівець підробив рапорт та надав завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Органом досудового розслідування готуються клопотання до слідчого судді щодо відсторонення підозрюваного від посади та застосування до нього запобіжного заходу.

Як уже повідомлялося, Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в Харківській області.