Süddeutsche Zeitung спростувала заяву Путіна, що газета має "американські вуха"

Виконавчий директор Süddeutsche Zeitung Cтефан Хільшер спростував зв'язок видання з американським банком Goldman Sachs

Про це заявив виконавчий директор видання Süddeutsche Zeitung Cтефан Хільшер, повідомляє РБК.

Німецька газета Süddeutsche Zeitung є 100-процентним дочірнім підприємством групи Süddeutscher Verlag, 81,25% якої належить холдингу Südwestdeutschen Medienholding (SWMH), а 18,75% - сім'ї Фрідманн, яка є засновником видання. За словами Хільшера, газета не належить Goldman Sachs ні безпосередньо, ні опосередковано.

До 2007 року видавництвом SV володіли п'ять мюнхенських сімей, SWMH був шостим акціонером. Коли чотири сім'ї, за винятком Фрідманн, вирішили продати свої частки в SV, в списку претендентів на покупку був консорціум інвесторів за участю Goldman Sachs. Однак Фрідманни були проти продажу інвесторам, і в грудні 2007 року виставлені на продаж 62,5% акцій пішли самій SWMH. Сума угоди склала €625 млн, писав Spiegel.

Близько 95% холдингу SWMH належать Medien-Union GmbH і Gruppe Württembergischer Verleger. У свою чергу 50,7% акцій Medien Union, за даними Forbes, володіє 78-річний німецький бізнесмен Дітер Шауб. Решта акцій Medien Union - 49,3% - належать членам сімей, які разом з Шаубом створювали компанію.

Gruppe Württembergischer Verleger - об'єднання 18 регіональних видавництв. Група належить майже 40 акціонерам, серед яких і фізичні, і юридичні особи.

Представник Goldman Sachs заявив, що корпорація поки не може коментувати ситуацію, але процитував заяву Хільшер.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не відповів на запитання РБК, звідки у Путіна дані про те, що Süddeutsche Zeitung належить фінансовій корпорації Goldman Sachs.

Нагадаємо, вчора під час прямої лінії Путін заявив про зв'язок газети Süddeutsche Zeitung з американським банком Goldman Sachs, натякаючи на можливих замовників "панамського досьє". Путін сказав, що Süddeutsche Zeitung "входить в медійний холдинг, а цей медійний холдинг належить американській фінансовій корпорації Goldman Sachs, тобто всюди стирчать вуха замовників - вони стирчать, але навіть не червоніють".