Парламент повернув до Кабміну 178 законопроектів з поданих Яценюком протягом року

У зв'язку зі зміною уряду Арсенія Яценюка на уряд Володимира Гройсмана Верховна Рада повернула Кабміну всі законопроекти, які не були прийняті в першому читанні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на FinClub, що наводить повний список завернутих законопроектів.

"У відповідності до зміни нового уряду, законопроекти, які були направлені до Верховної Ради, завернуті. Ми повинні провести інвентаризацію тих законів, які будуть повернуті, згідно із законодавством, знову в Кабмін", - цитує видання слова першого віце-прем'єр-міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

Йдеться про 178 законопроектів, які вже повернуті до Кабінету міністрів. "Законопроект, внесений президентом або Кабміном, вважається відкликаним, якщо до його прийняття в першому читанні за основу повноваження президента чи Кабміну були припинені. Такий законопроект знімається з розгляду із відповідною відміткою про це в базі даних законопроектів", - йдеться в ч.3 ст .105 закону "Про регламент Верховної Ради України".

Зняття законопроектів з розгляду відбулося в четвер 14 квітня, в день призначення уряду Володимира Гройсмана. Були відкликані всі законопроекти, подані до парламенту Арсенієм Яценюком з 17 квітня 2015 року по 5 квітня 2016 року, і які парламент за рік не розглянув навіть в першому читанні.

Передостаннім був зареєстрований проект закону №0097 "Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між урядом України і уряд Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових податкових ухилень стосовно податків на доходи". Він також знятий з розгляду.