У Харкові встановлять пам`ятний знак на честь загиблих на Донбасі воїнів АТО

Відповідне рішення було прийнято на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Харківської міської ради.

Камінь встановлять на пл. Повстання, неподалік від Національної академії Національної гвардії України.

"Спочатку ми там встановимо пам'ятний камінь, який буде відкрито 28 травня. А після цього оголосимо конкурс на ескізний проект меморіального комплексу воїнам, загиблим в зоні АТО, який потім з'явиться на цьому ж місці", - зазначив Ігор Терехов.

Окрім цього, топонімічна комісія схвалила встановлення меморіальної дошки видатному українському педіатру Юрію Белоусову на будинку по пр. Правди 5, а також відомому хірургу Євгену Яковцову на будівлі по Салтівському шосе, 266-в.

Також пам'ятна дошка буде встановлена ​​на будинку по вул. Клочківській, 197-б в честь воїна-афганця Олександра Кріуленко, який загинув в 1987 році.

Зазначають, що топонімічна комісія дала згоду на присвоєння Харківської міської клінічної лікарні №2 імені видатного українського хірурга Олександра Шалімова, а також на встановлення меморіальної дошки працівникам заводу "Турбоатом", які брали участь в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Пам'ятний знак буде встановлено на фасаді підприємства.