Україна не просунулась у боротьбі з корупцією, - сенатор США

Сенатор від штату Нью-Гемпшир Джин Шагін каже, що українські лідери не набагато просунулись у боротьбі з корупцією

Про це повідомляє "Голос Америки".

Першочергові завдання для новообраного прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана - побороти корупцію та реформувати судову систему, - вважає американська сенаторка від Демократичної партії Джін Шагін.

«Продовжувати реформи щодо верховенства права, судової системи, боротися з корупцією, яка стосується щоденного життя людей. Поки ситуація з корупцією не зміниться, пересічні українці не побачать різниці і не будуть задоволені», - сказала Джін Шагін, одна із підписантів листа американських сенаторів до президента Порошенка про занепокоєння через політичну кризу після звільнення міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

«Коли я відвідувала Україну, нам українські лідери казали, що ми бачимо справжню зацікавленість у тому, щоб змінити життя людей після революції на Майдані, щоб побороти корупцію, бажання покращити щоденне життя людей. Насправді, вони не набагато просунулись у питанні боротьби з корупцією, щоб задовольнити потреби пересічних громадян України», - сказала сенатор.

Джін Шагін відома своїми жорсткими заявами щодо корупції в Україні. Раніше вона пропонувала президенту Петру Порошенку почати боротьбу з корупцією на власному прикладі. Враження від почутого сенатор також озвучила виданню:

Читайте також: Росія є екзистенційною загрозою, - голова МЗС Польщі