Горбатюк написав рапорт через тиск

Начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк написав рапорт на в.о. генпрокурора Юрія Севрука щодо тиску на себе

Про це він заявив в коментарі "Радіо Свобода".

"Я написав рапорт на Севрука (в.о. генпрокурора, - ред.) 12 квітня з приводу того, що є такий тиск. І за цим рапортом призначене службове розслідування, яке нині триває. У цьому рапорті зазначено, що в тому числі провести службове розслідування, перевіривши діяльність нашого управління", – сказав він. 

Він підтвердив, що на нього чинеться тиск. 

"Є розслідування щодо наших слідчих, щодо мене, це розслідування зареєстроване з серпня минулого року. Тільки незрозуміло, що розслідували. Я з цього приводу звертався до керівництва ГПУ, певний час там були притихли, зараз знов, активізувалися…Була нарада, на якій я пропонував пояснити, що ви розслідуєте стосовно цих проваджень, в чому злочин? Тому що ви створюєте відчуття тиску і незахищеності у слідчих. Мені сказали, що це не ваша справа, якщо ви не будете надавати відповіді, будете звільнені. Хоча на запитання: "Чому робота погана, які недоліки, давайте їх усувати?" На ці запитання відповіді не отримав", – сказав він.