Panama papers "злили" дві розгнівані жінки

Скандал з панамським офшорами спровокували дві ображені співробітниці компанії Mossack Fonseca

Про це Gazeta.ru розповів американський фінансист Кеннет Райджок, який раніше працював з карибськими офшорами.

Райджоку відомо про два джерела витоку.

"Перший з них - це жінка, секретарка одного з партнерів - засновників компанії Рамона Фонсекі. У них був роман, який закінчився досить плачевно. У підсумку дама зібрала документи, до яких у неї був доступ, і виставила їх практично на відкритий продаж у панамській столиці", - розповів він.

Експерт припускає, що частина цих документів могла потрапити до рук американських правоохоронних органів. 

"Про документи було добре відомо, так що спецслужби США, які стежать за тим, що відбувається в офшорах, навряд чи могли пройти повз цю інформацію, - стверджує фінансист. - Це побічно підтверджується тим, що протягом наступної пари років американська влада провела цілу серію арештів досить впливових фігур в американському наркобізнесі".

Друге джерело витоків - це подружжя, яка займало менеджерські посади в Mossack Fonseca. Чоловік перебував у відділі управління приватним капіталом, а його дружина - в контролі відповідності стандартам.

"За моїми даними, і в цій історії ключовим персонажем стала жінка. Вона погано справлялася зі своїми обов'язками, і її звільнили. На знак помсти подружжя теж вирішило зібрати компрометуючі матеріали на Mossack Fonseca і реалізувати їх", - розповів Райджок.

Читайте також"Панамський архів". Що ми знаємо про офшорний скандал

Все по теміПанамські офшори