Фірташа можуть звинуватити у підкупі німецької поліції

Олігарха Дмитра Фірташа поки ще не звинуватили у кримінальній справі про підкуп співробітника кримінальної поліції в Німеччині, проте його статус може змінитися

Про це повідомляє DW.

У справі про підкуп співробітника земельного відомства кримінальної поліції землі Мекленбург - Передня Померанія в даний час Фірташ має процесуальний статус свідка.

У прокуратурі міста Шверін, яка розслідує справу, заявили, що головною підозрюваною на даний момент є 69-річна мешканка Берліна, яка, під виглядом співробітниці консалтингового бюро, продавала інформацію, отриману від держслужбовців за допомогою хабарів, в тому числі від співробітників поліції і прокуратури.

Жінку підозрюють в тому, що вона за хабарі, зокрема, отримувала інформацію від співробітника кримінальної поліції Мекленбурга в інтересах Фірташа.

Цей чиновник, мабуть, передавав українському бізнесменові інформацію про перебіг слідства проти нього в Сполучених Штатах, де Фірташа звинувачують в корупції.

Співробітник поліції, не маючи на це повноважень, робив запити американським колегам, вдаючи, що він веде слідство у справі проти Фірташа.

Згідно з інформацією телерадіокомпанії NDR, хабарі за інформацію для українського мільярдера могли становити понад півмільйона євро.