Прокуратура вручила підозру керівнику Чорноморського флоту Росії

Головна військова прокуратура оголосила та вручила підозру командуючому Чорноморського флоту РФ Олександру Вітко у вчиненні особливо тяжких злочинів проти України

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У Генпрокуратурі повідомили, що підозру 18 квітня фактично вручено за місцем перебування Вітко у Севастополі кур’єрською служби міжнародної доставки "DIMEX".

Вітко підозрюється у тому, що в період з 20.02.2014 по 21.03.2014 умисно вчинив злочинні дії з метою зміни меж території та державного кордону України; підбурюв до вчинення державної зради; організував вчинення дій, спрямованих на пошкодження об’єктів, які мають важливе оборонне значення; спланував, підготовив та прийняв безпосередню участь у веденні агресивної війни проти України.

"Окрім того, Командувач ЧФ ЗС РФ О. Вітко, використовуючи надані йому повноваження щодо воєнного планування, управління та застосування підрозділів Чорноморського Флоту РФ, здійснив дії, спрямовані на забезпечення військової окупації ЗС РФ території півострова Крим", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Дії Вітка заподіяли збитків у вигляді втрати всіх об’єктів державної власності загальною попередньою вартістю 1 трильйон 80 мільярдів 352 мільйонів гривень.

25 квітня Вітка обіцяють оголосити у розшук.