Уряд змусив Насірова звітувати щодо тиску на "Шустера"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зобов'язав голову Державної фіскальної служби Романа Насірова звітувати перед Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики щодо тиску ДФС на ЗМІ "СавікШустерСтудія"

Таке рішення погодили під час години запитань до уряду, повідомляє Еспресо.TV.

Народний депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар розповіла, що Насіров не прийшов на зустріч Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, на якому розглядалося питання щодо переслідування зазначеного ЗМІ. Вона наголосила, що цю проблему необхідно обговорювати публічно.

"Взагалі комітет має вперше таку ситуацію, коли посадовець такого рівня проігнорував абсолютно звернення депутатів і не прислав жодного представника, який міг би прозвітувати перед депутатами. Тому комітет одноголосно ухвалив рішення щодо необхідності його звіту у ВР", - заявила Сюмар.

Вона попросила прем'єр-міністра забезпечити присутність Насірова або на наступному засіданні уряду, або якоюсь окремою процедурою.

Гройсман погодився з тим, що очільник ДФС повинен надати пояснення щодо ситуації.

"Призначте час зібрання комітету пленарного комітету, і Насіров особисто прибуде туди, куди ви скажете", - відповів він.