Transparency International вимагає перевірити офшори російського віце-прем’єра

Російське відділення Transparency International звернулося до Європейського бюро по боротьбі з шахрайством, а також до Генеральної прокуратури і Федеральної податкової служби Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В своєму зверненні організація просить перевірити інформацію про обставини придбання віце-прем’єром Росії Дмитром Рогозіним його московського помешкання.

Квартира на Староволинській вулиці, яка нині знаходиться у власності родини Рогозіна, може коштувати близько 500 мільйонів рублів (це в 10 разів більше, ніж доходи всіх членів його сім’ї в 2011-2014 роках). Про це йдеться в раніше проведеному організацією розслідуванні.

Квартира спочатку належала офшорній компанії, пов’язаній з близькими Дмитру Рогозіну людьми, стверджують в Transparency International.

"Після повернення до Москви з Брюсселя, де Дмитро Рогозін працював представником Росії в НАТО, він отримав від держави і приватизував квартиру в Великому Тішинському провулку. Після цього, можливо, Рогозіни реалізували схему продажу службової квартири, яка імітує обмін, і виведення з офшору квартири на Староволинській", – зазначається в прес-релізі антикорупційної організації.