В Черкаській області прийняла присягу річкова патрульна поліція

Перша в Україні річкова патрульна поліція заступила на службу в Черкаській області, з 19 квітня 42 правоохоронця патрулюють прибережну захисну смугу і пляжні зони в регіоні

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

"Межами патрулювання є прибережна захисна смуга і пляжна зона міста Черкаси, села Червона Слобода і села Свидівок Черкаського району Черкаської області. На період нересту риби територія патрулювання розширена уздовж прибережної захисної смуги від села Кедина Гора Золотоніського району до села Васютинці Чорнобаївського району і від села Свидівок Черкаського району до села Сагунівка Черкаського району Черкаської області", - йдеться в повідомленні.

Глава МВС зазначив, що патрульні екіпажі оснащені позашляховиками "Renault Duster" для патрулювання прибережної зони, і швидкохідних катерів для контролю над акваторією Дніпра.

Зазначається, що за першу добу поліцейські і держінспектори з охорони навколишнього середовища припинили безліч фактів браконьєрського вилову риби, вилучили незаконні снасті і близько 400 кг незаконно виловленої риби.

Фото facebook.com/arsen.avakov.1

"Невелике, але важливе нововведення в нашій роботі, яке скоро стане системою - в Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі", - підкреслив Аваков.