Кремль змусив російського олігарха Прохорова продати бізнес, - ЗМІ

Російський мільярдер Михайло Прохоров веде перемовини щодо продажу підконтрольних йому медіахолдингу РБК та енергетичної компанії "Квадра"

Про це повідомляє Газета.Ru.

«У Прохорова зараз все на продаж», - розповів виданню крупний російський бізнесмен.

Співрозмовник з близького оточення Прохорова повідомив, що олігарх «позбудеться зайвих активів», але не буде розпродавати все. При цьому він підкреслив, що залишати країну мільярдер не планує.

Одна з причин прискореного продажу - обшуки в компаніях, які належать олігарху. Їх провели минулого тижня, у день «прямої лінії» Володимира Путіна - в штаб-квартирі групи ОНЕКСІМ, а також в офісах «Квадра», «Ренесанс Капітал», «Ренесанс Кредит» і страхової компанії «Згода».

Крім того, за останній час було реалізовано кілька негативних для Прохорова сигналів. Так, 11 квітня на телеканалі РЕН-ТВ вийшов сюжет, в якому «Квадра» і особисто Михайло Прохоров звинувачувалися в різкому зростанні цін на послуги ЖКГ при поганій якості послуг, що надаються, зокрема, в Курську, Воронежі, Смоленську та інших російських містах. Крім того, бізнесменові закидають виведення капіталів в офшори.

Статки Прохорова оцінюють у $ 7,7 млрд. Він займає 14-й рядок у списку найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. Управлінням більшості його російських активів займається група ОНЕКСІМ, в склад якої входять або під управлінням якої перебувають «Уралкалий» (20%) і «Русал» (17%), «Інтергео», «Квадра», «Згода», «Сноб», РБК, Міжнародний фінансовий клуб, «Ренесанс Кредит», «Ренесанс Капітал» та інші. Основним акціонером медіахолдингу РБК виступає кіпрський офшор Pragla Ltd, а «Квадри» - кіпрська Rinsoco Трейдинг і управління Ragato з Британських Віргінських островів, також підконтрольні Прохорову.