НАТО тричі за тиждень перехоплювало літаки Росії над Балтикою

Протягом минулого тижня винищувачі НАТО в країнах Балтії були підняті три рази, щоб перехопити військові літаки Росії в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Литви.

18 квітня винищувачі НАТО з авіабази Шяуляй були підняті на перехоплення військових літаків РФ, які летіли в Калінінград, а потім поверталися з нього. Літак прилетів в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, не маючи заздалегідь поданих планів польоту. Їхні бортові ретранслятори були вимкнені, вони не підтримували радіозв'язок з центрами управління повітряним рухом. Ідентифікувати російські літаки не вдалося. Можливо, це був один Су-27 або два Су-24с.
 
21 квітня винищувачі НАТО були підняті з Шяуляй та Емарі для перехоплення російських військових літаків у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Винищувачі з авіабази Шяуляй супроводжували два бомбардувальники Су-24, які вилетіли з Калінінграда, а потім повернулися у вихідну точку. Винищувачі з Емарі супроводжували два стратегічні бомбардувальники Ту-22, що летіли з, а потім назад, материкової частини Російської Федерації. Всі російські літаки не мали заздалегідь поданих планів польоту, не використовували бортові ретранслятори і не підтримувати радіозв'язок з центрами управління повітряним рухом.