В Одесі побили активістів, які мітингували проти Труханова

Сьогодні рано вранці в Одесі невідомі розгромили табір противників мера міста Геннадія Труханова і побили активістів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Михайло Голубєв.

"Все сталося приблизно о 4:00 - 4:30. На Антитруханівський Майдан приїхали погромники-"тітушки", озброєні бітами тощо. Їх було десь 25-30 осіб. Майданівців було людей 20, включаючи сплячих. Багатьох людей побили, забризкали балончиками, розгромили табір весь. Поліція приїхала приблизно через 15 хвилин після початку нападу", - написав він.

Журналіст зазначив, що під час нападу на розі площі знаходився лідер "антимайданівців" Євген Резвушкін, який на той момент говорив по рації.

"З ним була жінка. Один з майданівців упізнав Резвушкіна відразу. Інший бачив його, але вперше в житті, впізнав пізніше по показаному йому кимось фото в телефоні, що це Резвушкін. Активісти підозрюють, що він координував напад. При появі поліції Резвушкін відразу зник у пер. Чайковського", - повідомив Голубєв.

За його словами, двох "тітушек" активісти зловили і передали поліції. Також один з поліцейських "невпевнено повідомив", що затримано приблизно осіб п'ять.

"Смертельного, зовсім важких травм начебто, слава богу, немає, а приємного мало. Не здивуюся, якщо підуть сьогодні ж подальші спроби розгону в іншому форматі", - додав журналіст.

Фото: Facebook Михайла Голубєва

Активіст Сергій Гуцалюк, який бере участь в акціях протесту проти Труханова, опублікував у Facebook свої фото розгромленого Майдану.

"Щойно стався бандитський напад на табір протестувальників під одеською мерією. Людей побито, знищено майно. Частину нападників поліція і активісти затримали. Труханов, ти покидьок і вбивця", - написав він.

Активіст також оприлюднив фото з доказами, на його думку, причетності до нападу одеських чиновників.

"Ось цей КамАЗ належить КП "Міськзелентрест", його завчасно підігнали і почали завантажувати знищене майно "майданівців". Слава богу, хлопці змогли його залишити на місці. Ось прямий доказ причетності мерії до побиття людей. Зараз тривають слідчо-оперативні дії поліцейських. Люди стягуються на Думську", - зазначив він.

Фото: Facebook Сергія Гуцалюка