Викиди вуглекислого газу озеленили планету, - дослідження

Надходження в атмосферу парникових газів в результаті людської діяльності в індустріальну епоху привели до бурхливого росту лісів та іншої рослинності по всій планеті

Про це йдеться у статті еколога Роджера Гаррабіна для BBC.

Як свідчать результати нового дослідження, якщо уявити всю додаткову зелень, що з'явилася завдяки зростанню кількості вуглекислого газу, у вигляді рівного килима, то він покрив би територію, яка в два рази перевищує за площею США.

Тепер ті, хто скептично ставляться до масштабів загрози кліматичних змін, вказують на те, що нове дослідження підтверджує користь викидів парникових газів для нашої планети.

Однак дослідники вказують на те, що такий ефект для природи з часом зійде нанівець, і попереджають, що негативні сторони зростання вмісту CO2, швидше за все, візьмуть гору над позитивними.

Один з провідних авторів вищезгаданого дослідження, професор Бостонського університету Ранга Мінені, розповів BBC, що додаткове зростання лісів не зможе компенсувати глобальне потепління, підйом рівня Світового океану і процес його окислення, танення льодовиків і крижаного покриву Арктики.

Результати дослідження, в якому брали участь 32 учасника з 24 наукових організацій 8 країн, були опубліковані в журналі Nature. За його результатами лише 4% придатних до озеленення територій Землі страждають від відсутності дерев і рослин.