Бойовики самі обстріляли Оленівку, щоб звинуватити сили АТО, - Мотузяник

Збройні сили України чи інші українські військові формування, що воюють на сході, не мають відношення до обстрілів в Оленівці, які, ймовірно, призвели до загибелі мирних мешканців

Про це повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник, передає "Радіо Свобода".

"По-перше, ми не відкриваємо вогонь ані по населених пунктах, ані по дорогах, де можуть пересуватися мирні люди. По-друге, ми суворо дотримуємося Мінських домовленостей, і вогонь відкриваємо лише у відповідь на злочинні дії бойовиків і лише в разі, коли ми точно знаємо, що вогонь не зашкодить мирним людям", – сказав Мотузяник.

За його словами, за оперативною інформацією військових, неподалік цього району бойовики провокували українських військових на відкриття вогню. 

"Тому ми можемо зробити висновок, що бойовики самі скоїли цей обстріл з метою звинуватити українську сторону в злочинах проти людяності, введення в оману СММ ОБСЄ і міжнародної спільноти", – сказав Мотузяник.

За його словами, українська сторона не може перевірити інформацію про загиблих цивільних, бо ця територія не підконтрольна Києву, але перевірку проводить ОБСЄ.

У місії ОБСЄ пообіцяли найближчим часом розповісти про ситуацію.