Через корупцію "Укрзалізниця" звільняє керівників 4 підприємств

"Укрзалізниця" проведе кадрові зміни у керівному складі 4 приватних акціонерних товариств у зв’язку з чисельними зловживаннями та порушеннями в роботі

Такі зміни необхідні для прозорої діяльності підприємств та викорінення корупції в галузі, повідомляють в "Укрзалізниці".

Зокрема, прийнято рішення змінити керівний склад на Дніпропетровському тепловозоремонтному заводі, Запорізькому електровозоремонтному заводі, Гніванському заводі спецзалізобетону, Коростенському заводі залізобетонних шпал.

Наймасштабніші порушення виявлені на "Запорізькому електровозоремонтному заводі. Так, підприємство завершило 2015 рік зі збитком 18,3 млн грн. Незважаючи на збитковий фінансовий результат, завод на 18,8 млн грн перевищив витрати, затверджені фінансовим планом, що є порушенням п. 2 ст. 75 Господарського кодексу. Окрім того, з порушенням законодавства завод самовільно залучив 29,9 млн грн кредитних коштів, за користування якими сплачено 425 тис. грн відсотків.

Також виявлені випадки значного завищення вартості ремонтів електровозів, внаслідок виставлення рахунків за роботи, які не були фактично виконані. Окрім цього, є факти безпідставного списання матеріалів на ремонти,  порушень визначених на підприємстві процедур при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг.

Наразі всі матеріали перевірок передано до правоохоронних органів.