Фейгін розповів подробиці переслідування Віри Савченко в Росії

Сестру Надії Савченко Віру дійсно відмовилися випустити з Росії через оголошення у федеральний розшук

Про це під час прес-конференції в Києві заявив адвокат Надії Марк Фейгін, повідомляє Еспресо.TV.

"Віра Савченко, яка їздила до Надії, вона мені дзвонила ще вчора, потрапила до неї у в'язницю, з нею розмовляла. І ось після повернення на пропускному пункті "Чертково" її затримують. Це, до речі, не перше затримання Віри Савченко", - розказав він.

Адвокат нагадав, що ще у січні 2015 року їй забороняли в'їзд у Росію, потім цю заборону скасували, але час від часу проблеми з в'їздом виникали.

"Ось зараз її затримали. Протримали кілька годин, забрали паспорт, повідомили, що вона у федеральній базі розшуку в якості обвинуваченої. Це дійсно так, тому що у свій час, коли починався процес Карпюка-Клиха, Віра Савченко поїхала на суд в Грозний, була там один раз", - зазначив він.

За словами Фейгіна, судді здалося, що Віра виказала до нього неповагу.

"Щось вона там, як здалося судді, суддя там зовсім такий, у Грозному, специфічний. Дійсно подав заяву про порушення за статтею 297 "Неповагу до суду" - є така стаття Кримінального кодексу - щодо Савченко, оскільки вона відпустила на адресу судді репліку", - зауважив він.

Адвокат наголосив, що Віра Савченко тоді мала статус громадського захисника Карпюка.

"Порушено справи, заочно пред'явлено звинувачення і, мабуть, є доручення з Грозного про допит Віри Савченко в якості обвинуваченої. Зараз вона повернулася, під ранок вони вже були в Ростові-на-Дону, в генеральному консульстві", - підсумував Фейгін.