У PinchukArtCеntre звільнили гідів через публічний секс на виставці

Чоловік та жінка публічно зайнялись сексом на знак протесту проти надмірно жорстких рамок поведінки в арт-центрі, встановлених для відвідувачів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Художниця Ані Зур виклала відео, на якому чоловік і жінка займаються сексом у PinchukArtCеntre. Відбувалося це під час виставки номінантів на премію PinchukArtCеntre 2015 у залі, де перебувала експозиція автора Kinder Album.

Ані Зур вибрала саме цю експозицію для своєрідного перформанса невипадково. У рамках експозиції Kinder Album глядачам пропонували можливість показати межі своєї інтимності. Це і наштовхнуло Ані Зур на ідею цієї акції.

У такий спосіб художниця висловила свою позицію стосовно кордонів художнього висловлювання в центрі сучасного мистецтва, де прийнята жорстка політика щодо рамок поведінки відвідувачів (перевірка особистих речей, заборона на фотографування, постійний візуальний контроль за допомогою сек'юріті і камер відеоспостереження).

"Після публікації відео я дізналася, що медіатори, що працюють в цей день, були звільнені. Тим самим, PinchukArtCеntre "доробив" мою роботу. Відео спровокувало інституцію позначити реальні межі висловлювання, які виявилися значно вужчими, ніж було заявлено в тексті, який супроводжує виставку. Перед тим, як знімати відео, ми уточнили, що саме заборонено робити в цій залі. Секс не входив в список заборонених дій", - розповіла Ані Зур.