Ярош порівняв Донбас з нацистською Німеччиною

Народний депутат і лідер руху "ДІЯ" Дмитро Ярош вважає, що вибори на окупованих територіях Донбасу проводити не можна, поки там не поновлять конституційний устрій

Про це він заявив у повідомленні на сайті "Сектор правди".

Депутат розкритикував вимоги США щодо якнайшвидшого проведення виборів в Донецькій та Луганській областях. Він зазначив, що жодна держава не має змоги провести вибори на окупованій території, і що спочатку її необхідно очистити від терористів.

Ярош пояснив, що навіть після того, як бойовики підуть з зони АТО, мешканців територій важко буде позбавити від хибних уявлень про українську владу, які були спричинені російською пропагандою.

"Два роки війни ці наші співгромадяни споживали виключно антиукраїнську інформацію. Проводити в таких умовах вибори на Донбасі - те саме, що в 40-х роках минулого століття укласти мир з Німеччиною і провести в ній вибори. На цих повністю чесних, під міжнародним контролем виборах неодмінно перемогли б провідні діячі нацистського режиму", - наголосив він.

Ярош пояснив, що українська влада має бути впевнена у тому, що жоден бойовик не зможе прийти до влади.

"На Донбасі повинен бути повністю відновлений конституційний лад і проведена тривала процедура, аналогічна німецької денацифікації", - підсумував він.