Борщагівський фармацевтичний завод підтвердив міжнародний сертифікат СОП

Київський Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод підтвердив міжнародний сертифікат системи організації праці SA 8000

На сьогодні завод - єдине в Україні підприємство, яке отримало даний документ.

На підприємстві кажуть, це є свідченням того, що умови праці відповідають усім європейським стандартам та міжнародним конвенціям.

"Стандарт об’єднує дев’ять головних напрямків - це використання дитячої праці, примусова й обов’язкова праця. Сюди ж можна віднести охорону здоров’я та безпеку", - розповідає Наталя Михайленко, заступник генерального директора з питань охорони праці та екології Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу.

Спеціалісти запевняють, що на шляху України до ЄС запровадження міжнародних норм та стандартів є дуже важливим. Це стосується й захисту прав працівників підприємств. Але важливо й інше - дотримання європейських умов дозволить вийти на міжнародний ринок.

Незважаючи на це, процес допуску на ринок нових гравців є досить складним, адже зарубіжні регуляторні органи захищають свої ринки. При цьому українська фармацевтична продукція реалізується в країнах СНД, Европи та нещодавно почала завойовувати європейський ринок.

"При нестабільній українській грошовій одиниці валютні надходження дуже допомагають підприємству у закупівлі сировини та інших матеріалів", - каже Олег Голобородько, секретар Наглядової ради, заступник директора з інвестиційних і юридичних питань.

Саме тому такі стандарти як SA 8000 дадуть змогу українським виробникам значно розширити ринок збуту продукції. Сьогодні лише 3663 компанії 67 країн мають такий сертифікат.