Радбез ООН: Росія ізолювалася у вирішенні питання конфлікту на Донбасі

Результати засідання Ради безпеки ООН засвідчили ізольованість Росії під час розгляду питання російсько-українського конфлікту

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Основною метою заходу було загострити увагу Радбезу на погіршенні безпекової ситуації на Донбасі у контексті невиконання Росією Мінських домовленостей, а також на питанні заборони тимчасовою окупаційною владою в Криму діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Більшість держав-членів Ради безпеки ООН наголосила, що виконання Мінських домовленостей на сьогодні є єдиним можливим механізмом врегулювання ситуації на Донбасі. Усі сторони, і в першу чергу РФ, було закликано виконати взяті на себе зобов’язання та якнайшвидше забезпечити дієве припинення вогню і відведення важкого озброєння.

Ключові делегації також вкотре рішуче засудили російську агресію в Україні, у тому числі окупацію Автономної Республіки Крим і Севастополя, наголосивши, що незаконне рішення російської тимчасової окупаційної влади про заборону Меджлісу є свідченням триваючих репресій по відношенню до кримських татар.