У Таджикістані не забороняли, а порадили не використовувати російські прізвища

У Таджикистані не забороняли російські прізвища та по батькові

Про це заявив заступник керівника управління Реєстрації актів громадянського стану при міністерстві юстиції Таджикистану Джалоліддін Рахімов, повідомляє "Інтерфакс".

Чиновник спростував інформацію про те, що влада країни офіційно заборонила прізвища та по батькові з російськими закінченнями. Він уточнив, що якщо прізвище батьків має, приміром, закінчення -ов, -ев (Петров, Сидоров), то вони мають право дати це прізвище своїй дитині.

За словами Рахімова, прямої заборони на російські закінчення у прізвищі у відповідному законі немає, мова йде скоріше про рекомендаційний характер.

Раніше повідомлялося, що у нові паспорти громадян Таджикистану тепер будуть вписувати прізвища та по батькові тільки з таджицькими закінченнями.

Як пояснив чиновник, у Таджикистані заборонили присвоювати дітям в якості імен назви речей, товарів, тварин і птахів, а також образливі імена і словосполучення, які принижують честь і гідність людини, та поділяють людей на касти. Також забороняється додавати до назв осіб псевдонімів мулло, халіфа, туру, ходжа, худжі, шайх, валі, охун, амір, суфі та ін.