Касько призначили членом правління Transparency International Украина

Колишній заступник генпрокурора Віталій Касько став п'ятим членом правління Transparency International Україна

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт TI Україна.

Нового члена правління обрано на термін повноважень чинного складу правління - до кінця жовтня 2016 року. 

"Ключовим аргументом на підтримку кандидатури Віталія Каська стали його високі професійні якості та величезний досвід у розслідуванні справ, пов’язаних із корупційними злочинами Віктора Януковича і його поплічників та поверненням корупційних активів", - зазначив голова правління ТІ Україна Андрій Марусов.

Минулого року мережа Transparency International розпочала глобальні кампанії «Ні безкарності» та «Зриваємо маски», спрямовані на розслідування корупційних злочинів високопосадовців та притягнення їх до відповідальності у будь-якій країні світу.

У свою чергу, TI Україна оголосила громадський контроль за розслідуванням корупційних злочинів режиму Януковича своїм стратегічним пріоритетом на найближчі роки.

«Ми впевнені, що приєднання Віталія Каська до правління значно посилить спроможність Transparency International Україна у досягненні стратегічних завдань організації», - наголосив Марусов.

Віталій Касько був обраний на місце Ярослава Юрчишина, який нещодавно вийшов із правління з огляду на його участь у конкурсі на посаду виконавчого директора Transparency International Україна. Згідно зі Статутом організації, члени правління мають право дообирати члена правління на термін повноважень діючого складу правління.

Раніше повідомлялося, що Касько фігурує в 3-5 кримінальних провадженнях Генпрокуратури.