Мелітопольський канал отримав попередження за карту України без Криму

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження телерадіокомпанії "МТВ-плюс" Мелітопольського району Запорізької області за трансляцію в ефірі карти України без Криму

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

"Національна рада, провівши перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "МТВ-ПЛЮС", смт Мирне Мелітопольського р-ну Запорізької обл., виявила порушення абзацу дев’ятого частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України) та оголосила їй попередження", - йдеться в повідомленні.

13 лютого 2016 року в ефірі зазначеної телекомпанії в інформаційно-аналітичній програмі "Регіон. Підсумки" вийшов інформаційний сюжет "Спеціальний репортаж", в якому була продемонстрована карта України без Криму.

Директор компанії повідомив, що це була технічна помилка: під час монтажу сюжету про газопостачання міста ця карта була взята з інтернету через неуважність працівника. Керівник також зазначив, що колектив вибачився за цей прикрий інцидент перед глядачами, а працівнику завдано адміністративне покарання.

Однак факт порушення зафіксовано, тому регуляторний орган застосував санкцію.